Naar een nieuw evenwicht tussen jou en je partner

Werken aan je relatie kan ook leuk zijn!

Liefde als volwassen vorm van verliefdheid

De eerste 9 maanden van een relatie zijn vaak erg intens. Je kent het gevoel wel van vlinders in je buik, aan niets anders kunnen denken dan aan je nieuwe partner. Geen enkel minpuntje is te vinden bij je nieuwe vlam. Na die periode van intense verliefdheid komt de ontnuchtering. Beetje per beetje merk je op dat je partner ook maar een mens is, met z’n plus maar ook minpunten. Er komt iets nieuws in de plaats: je leert je partner kennen zoals hij echt is en er ontstaat liefde. Liefde is een volwassen vorm van verliefdheid.

3 redenen waarom koppels uit elkaar groeien

Een eerste grote reden is sleur

Het is normaal dat je een bepaalde routine ontwikkeld in je dagelijks leven, dat je de dingen op dezelfde manier doet en herhaalt. Maar wanneer je dit als een sleur begint te ervaren, dan is er iets mis. En vooral, als je niks doet aan de sleur dan gebeurt het vaak dat je als koppel uit elkaar groeit.
 
A team of people works together to lift an arrow with words illustrating the importance of working as a team to achieve goals and improve

Een tweede grote reden is kinderen.

Kinderen zijn vaak een aanslag op je relatie. Zo wordt het toch vaak aangevoeld. Kinderen komen soms letterlijk tussen de ouders te staan en zorgen er vaak voor dat je als koppel nog weinig kwaliteitsvolle momenten hebt.

Een derde grote reden is communicatie.

In het begin van een relatie gaat alles vanzelf, alles is nieuw en je ontdekt samen een manier van leven. Je stelt je weinig vragen. Maar na een tijdje ontstaan er ergernissen, frustraties, gaande van kleren op de grond tot wie zet de vuilnisbakken buiten, etc.. Praten en blijven praten is de enige manier om frustraties en ergernissen te verhelpen of te voorkomen.

Op een leuke manier werken aan je relatie

Aan je relatie werken klinkt zo zwaar. Wie heeft zin om aan je relatie werken? Een relatie zou toch gewoon goed moeten lopen. Werken doe je op je werk.
Het klinkt wellicht herkenbaar, niet?
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat “werken aan je relatie” leuk wordt?
Praat erover
Een eerste tip die ik graag geef is: praat met je partner over dit thema. Zoek het samen uit. Dit is al een eerste grote stap in het “samen aan de relatie werken”. Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan, wel dan krijg je ook wat je altijd hebt gekregen. Aan jou dus om de eerste stap te zetten in iets nieuws. Ga op zoek naar een manier om aan je relatie te werken wat jullie nog niet hebben gedaan.
Doe dingen bewust apart
In een relatie sta je als individu, met je eigen wensen verlangens. Het is zeker ok om activiteiten te doen zonder je partner. Sterker nog, het is nodig om regelmatig iets te doen zonder partner. Trek er eens enkele dagen op uit met vrienden. Het weerzien met je partner zal nieuwe energie geven aan je relatie!
Doe dingen bewust samen
Kies er voor om ook activiteiten te doen om je partner zonder kinderen of andere mensen. Kies er dan ook bewust voor om met je aandacht enkel en alleen bij je partner te zijn. Laat bijvoorbeeld je smartphone of andere stoorzenders thuis.
Welke leuke tips heb jij voor de lezers? Schrijf ze hieronder bij de comments.

Warme groetjes,

Hartelijke groeten, Britta
Copyright © *2019* *SterkinjeRelatie.be*, All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *