Naar een nieuw evenwicht tussen jou en je partner.

Weegt COVID-19 op jouw relatie?

Laat een virus als corona je relatie niet bepalen en doorsta deze periode samen. Maak tijd voor elkaar, wees open in jullie communicatie en maak er het beste van.

Weegt COVID-19 op jouw relatie?

We bevinden ons volop in de tweede coronagolf, net wanneer het leek dat het leven stilletjes aan weer wat op gang kon komen.
De moeheid die de eerste golf met zich meebracht, is nog niet helemaal weg en we worden terug beperkt in onze vrijheid.
We missen sociaal contact met vrienden en familie, meerdere mensen verliezen inkomsten en met de winter voor de deur wordt het ook nog eens vroeger donker.
De jaarlijkse griepjes duiken op, we voelen te weinig zonlicht op onze huid. Kortom, COVID-19 is meedogenloos en dwingt ons opnieuw om ons anders te organiseren en out-of-the-box en positief te denken. Dat vraagt veel energie, niet alleen van onszelf, maar ook van onze relatie.
Laat het coronavirus je leven en je relatie echter niet leiden!


Afbeelding van Anastasia Gepp via Pixabay

3 tips om als koppel met het coronavirus om te gaan

Jullie relatie is sterker dan een virus, en het is volkomen normaal dat deze uitzonderlijke omstandigheden voor stress zorgen en jij en je partner het moeilijk kunnen hebben. Niet iedereen gaat hier op dezelfde manier mee om. Ik herhaal dan ook graag mijn stokpaardje: duidelijke en verbindende communicatie met je partner kan de oplossing bieden wanneer je het moeilijk hebt.

   Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Blijf samen positief en laat het virus jullie versterken

Denk minder ‘dit mogen we niet meer’, maar eerder ‘dit mag nog wel’. Focus op het positieve.
Geniet van wat nog kan en mag en weet dat elk nadeel ook een voordeel heeft. Minder het huis uit kunnen?
Maak het dan gezellig met je partner. Neem nog eens samen een bad of kijk naar een film. Doe dingen waar jullie anders nooit meer tijd voor hebben of maken.
Geniet van de misschien wel lagere werkdruk en trek de natuur in om te bewegen.
Noteer eventueel de mooie momenten in een notitieboekje en rakel de herinneringen weer op wanneer je je wat neerslachtiger voelt.

 Afbeelding van Congerdesign via Pixabay

Denk in ‘wij’ en wees je bewust van je emoties

Je staat er niet alleen voor. Jullie kunnen dit samen als koppel of gezin aan.
Wees je ervan bewust dat er meer irritaties en frustraties kunnen zijn, maar anticipeer op mogelijke discussies en sta stil bij hoe je je emoties onder woorden brengt.
Ziet het ernaar uit dat frustraties toch de bovenhand zullen nemen? Zorg dan zo snel mogelijk voor een goed gesprek met je partner, zodat je ruzies kunt vermijden.
Vergeet vooral niet op tijd en stond wat me-time in te lassen om ‘overdruk’ te vermijden. Wees er voor elkaar op moeilijkere momenten en toon begrip.
Blijf vooral mild tegenover jezelf en je partner. We staan met heel de wereld voor iets dat niemand zo had kunnen voorzien.
Het kan ons ook angstig en onzeker maken. Dit kan voelbaar zijn voor je partner. Wees je daar ook bewust van.
Iedereen gaat anders om met een ongeziene situatie als deze.
Zorg ook voor voldoende afwisseling in deze tijden waarin alle dagen op elkaar beginnen te lijken: kook om de beurt, speel eens andere gezelschapsspelletjes of probeer nieuwe (erotische) dingen.

Maak tijd voor jezelf en voor elkaar

Je hoeft je niet altijd sterk te houden of schuldig te voelen als je een keertje minder actief bent. Niets doen is ook iets doen.
Bouw genoeg tijd in voor jezelf, trek je eens terug en kom tot rust. Gun je partner diezelfde rust. Blijf tot slot goed zorgen voor jezelf, zowel op lichamelijk als emotioneel vlak. Praten en fijn samen zijn is belangrijk, wanneer het goed gaat, maar nog meer wanneer het moeilijker gaat.
Vinden jij en je partner het moeilijk om een open gesprek te voeren? Ik help jullie daar graag bij. Mijn deur staat voor jullie open.
Mail me vrijblijvend op britta@sterkinjerelatie.be

Relaties, het boeit en intrigeert mij. Ik ben gepassioneerd door wat er zich afspeelt in het hoofd van partners, hoe zij samen naar hetzelfde kijken en het toch anders zien. Heb je nood aan een gesprek over je relatie of wil je persoonlijk groeien in je relatie? Dan help ik je graag vanuit mijn ervaring en kennis als relatie-experte. Mail mij vrijblijvend via britta@sterkinjerelatie.be of connecteer met mij op LinkedIn. Je kan me ook volgen op Facebook.

Van harte,
Britta

Copyright © *2020* *SterkinjeRelatie.be*, All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *