Naar een nieuw evenwicht tussen jou en je partner

Ben je ooit te oud voor een nieuwe relatie?

Herinner jij je Wilfried Martens nog? In de jaren tachtig was hij onze Eerste Minister. Daarna was hij tot zijn dood in 2013 politiek erg actief. Maar wat mij het meeste bijblijft is het sprookje van Wilfried Martens en Miet Smets.
Wilfried was dertig jaar getrouwd met zijn eerste vrouw. Na zijn relatie met Lieve, kwam hij in een nieuwe relatie terecht met een vrouw die hij als kabinetsmedewerker had leren kennen. Deze relatie duurde tot in 2007. Niet kort daarna hertrouwde hij met de vrouw van zijn leven: Miet Smet.
Al jaren was het een publiek geheim dat Wilfried en Miet een boontje hadden voor elkaar. Ik vond het dan ook prachtig te zien hoe die twee na al die jaren toch bij elkaar terecht kwamen. Het was een mooi koppel, ook al was het maar voor even.
Wilfried was 72 jaar op het moment dat hij trouwde met Miet Smet. Op liefde staat geen leeftijd. En toch lijkt voor veel mensen de leeftijd een belemmerende rol te spelen in de liefde.

Je bent dus NOOIT te oud voor een nieuwe relatie. Wat is er mooier dan verliefdheid en liefde.


Het idee dat een relatie voor heel je leven is, laten meer en meer koppels de laatste jaren varen. En op zich is dat een goede zaak. Het is mooi dat mensen durven keuzes maken en kiezen voor wat hen echt gelukkig maakt. Begrijp me niet verkeerd, dit is geen pleidooi om een punt te zetten achter je relatie als het “wat minder” gaat. Elke relatie kent zijn hoogtes en laagtes en kent maar diepgang als je er voldoende aandacht en energie in blijft steken. Maar als een koppel na meerdere pogingen er niet in lukt om de relatie op een bevredigende manier verder te zetten, dan is de relatie stoppen soms wel de beste keuze. Uiteraard is het vaak complexer dan dat, zeker als er ook kinderen zijn.

De voordelen om te kiezen voor jouw nieuwe partner (ook al ben je al wat minder jong)

Meer levenservaring

Hoe ouder, hoe wijzer mensen worden. Je neemt veel meer levenservaring mee in je relatie en dat maakt dat jouw nieuwe relatie ook meer fundament zal kennen. Beslissingen die je neemt zijn vaak ook meer doordacht dan iemand die jonger is.

Meer zelfkennis

Hoe ouder, hoe meer zelfkennis. Iemand met al wat jaren op de teller, die zal zichzelf ook veel beter kennen. Dat betekent dat je veel beter weet wat je wil en wat je dus niet meer wil. Ook welke vorm dat jouw relatie best aanneemt. Of je wil samenwonen, huwen, een lat-relatie wil of wat dan ook.

Minder ego en prestatiedrang

Oudere mensen hebben minder last van hun ego en kunnen meer ruimte maken voor de ander. Bovendien hebben oudere mensen minder last van prestatiedrang (ook tussen de lakens) wat dan weer de kwaliteit ten goede komt!

Meer tijd en ruimte

Mensen die een bepaalde leeftijd kennen (en niet meer werken) krijgen ook meer tijd om van het leven te genieten. Er zijn misschien wel kinderen en kleinkinderen die heel wat van jouw tijd vragen, maar is het niet veel leuker om dit allemaal met jouw nieuwe partner te kunnen doen? Vaak zijn er ook veel minder zorgen op financieel of materieel gebied, wat uiteraard ook een last minder is in jouw nieuwe relatie.

Met ons hoofd kunnen we heel wat redenen bedenken waarom we beter niet in een relatie stappen: wat gaan anderen denken, zal dit wel lukken, wat gaan mijn kinderen zeggen, zal ik nog wel voldoende vrijheid ervaren, …

Allemaal redenen om het niet te doen. Maar dat zijn redenen ingegeven vanuit angst. Soms met rede, soms ook niet.

Twijfel jij aan een nieuwe relatie? Dan ben je meer dan welkom om met mij te bouwen aan jouw toekomst.

Hartelijke groet
Britta

Copyright © *2019* *SterkinjeRelatie.be*, All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *