Hallo,

Een van de grootste thema’s waar ik vandaag de dag mee aan de slag ga in mijn praktijk is de communicatie tussen partners en de vele uitdagingen die dit thema met zich meebrengt om tot meer wederzijds begrip te komen.

De tijd dat enkel de man zijn gezin onderhield, is al even geleden.
Vandaag de dag is dit beeld drastisch veranderd. Talloze vrouwen zijn nu financieel en materieel onafhankelijk waardoor de behoeften zijn veranderd en er meer nood is gegroeid naar emotionele steun van hun partner.
Voor mannen geldt hetzelfde, ook zij hebben een hele ‘relationele mindshift’ te doen en hebben nu ook andere behoeften.

De huidige ‘relationele kaart’ geeft een totaal ander beeld waardoor er in de relatie serieus wat dient aangepast en bijgestuurd te worden.
Dit vraagt juist om meer inzicht en begrip tussen de beide geslachten.
Door het niet steeds begrijpen van elkaar, ontstaat er iets van ‘onbekend’ is ‘onbemind’ en dit kan wederzijdse angst triggeren om daarin niet begrepen of veroordeeld te worden.

Een man blijft immers een man met alle specifieke kenmerken en voor een vrouw is dit net zo.
Graag hadden we het met zijn allen anders gezien en kunnen we het als mens niet nalaten om elkaar te willen veranderen.
Zolang er geen acceptatie en erkenning is rond dit gegeven, kunnen we hierdoor veel energie verliezen in soms bvb oeverloze gesprekken die uiteindelijk uitmonden in nog meer onbegrip en afstand.

Als we de (gender) verschillen meer kunnen omarmen, zal ons dit meer in staat stellen om het universele verlangen van verbondenheid (dat in iedere mens leeft) met anderen terug te kunnen voelen want daarin zijn we als mens allemaal hetzelfde.
We wensen uiteindelijk om niet afgescheiden te zijn van onze medemens.
Hiervoor dienen we ons hart te openen waardoor we ons meer bewust worden dat wat buiten ons is, ook binnen in ons leeft.

Als we ons kunnen openen voor wat we ‘missen’ in onszelf en dit onbewust gespiegeld zien bij onze partner, betekent dit een verrijking en worden we meer ‘heel’.
We worden onbewust aangetrokken door hetgeen we in onszelf dienen wakker te maken.
Dit kan heel verschillend zijn van onszelf.
We leren op die manier als partners, met vallen en opstaan, om onze vrouwelijke kant (als man) en onze mannelijke kant (als vrouw) te integreren.
Hoe meer we ons hierin verdiepen en hoe bewuster we hier mee omgaan, hoe meer je bepaalde oordelen kan loslaten en conflicten kan oplossen tot zelfs vermijden.
Dit zal je leven als man of vrouw ook verrijken en je relatie alleen maar sterker en mooier maken!

Wil jij hier ook graag mee aan de slag?

Ik organiseer een info/workshop rond communicatie tussen mannen en vrouwen en de veel voorkomende communicatie issues. Dit zal je wat meer inzicht geven in waarom we in clichés vervallen en hoe we eruit kunnen geraken.

Waar en wanneer die doorgaat en hoe je je kan aanmelden, vind je terug op deze pagina.

Datum en tijd

di 28 mei 2019
19:30 – 21:30 CEST

Locatie

Oude Pastorij
45 Dorpsstraat
2950 Kapellen