Naar een nieuw evenwicht tussen jou en je partner

Deeltijds werken als koppel, terug naar een nieuw evenwicht.

Tegenwoordig kiezen veel koppels ervoor om hun werkregime aan te passen aan de noden van het gezin. Daarnaast zijn er ook koppels die op het einde van hun loopbaan voor uitdagingen staat, zeker als de een langer moet blijven werken dan de ander. Terwijl dit net een buitenkans is om als koppel nieuwe wegen in te slaan.

Om frustratie te vermijden moeten we vooral proactief zijn en letten op elkaars signalen.

Graag geef ik jou deze tips mee:

Zeg nooit: we zien wel!

Vaak weten koppels ruim van te voren wanneer een van hen zal stoppen met werken. Als ze zich in de tijd die vooraf gaat goed voorbereiden, kunnen beide partners erbij winnen. Het start op de dag dat iemand van de twee zegt: “ik wil graag meer thuis zijn voor de kinderen” of “ik ga volgend jaar met pensioen”. Dit is een ideale gelegenheid om het te hebben over de verdeling van huishoudelijke taken, het opvangen van de mindere inkomsten, …


De thuisblijver hoeft niet alles in het huishouden te doen

Ook al lijkt het logisch dat de thuisblijver alles in het huishouden doet, dat hoeft helemaal niet. Het is een kwestie van afspraken maken. Als de werkende partner bepaalde zaken echt graag doet dan kan dat natuurlijk.

Praat elkaar geen schuldgevoelens aan

De werkende partner moet zich bij zijn/haar thuiskomst behoeden voor opmerkigen als “ik had toch verwacht dat je al gewied zou hebben in de tuin”. De thuisblijver kan dan weer beter zelfbeklag als “je hebt vandaag blijkbaar een erg fijne dag gehad op het werk, terwijl ik hier thuis alleen zat” achterwege laten.

Krop frustraties niet op

Praten, praten, praten is de boodschap. Ondanks het maken van goede afspraken, kan het gebeuren dat iemand met frustraties zit. Vaak kun je dit merken aan zijn/haar humeur. Een goede methode bestaat erin om de gemaakte afspraken om de drie maanden te evalueren.

Warme groetjes,

Hartelijke Britta
Copyright © *2019* *SterkinjeRelatie.be*, All rights reserved.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *